Crikvenica

Rivijera Crikvenica nudi raznovrsne mogućnosti za odmor ispunjen kvalitetnim i bogatim sadržajima. Prekrasne pješčane, šljunčane i stjenovite plaže, mirne uvale, čisto more i šetnice oplemenjene mirisom i ljepotom mediteranskih biljaka, pružaju savršen sklad opuštanja u prirodnom okruženju te zdravoj i ugodnoj klimi.

Glavna gradska plaža u Crikvenici je pristupačna osobama s invaliditetom, mnoge plaže imaju sportsko-rekreativne centre, zabavne sadržaje za djecu i bogatu ugostiteljsku ponudu, a pokraj lučice Podvorska u Crikvenici se nalazi plaža za kućne ljubimce.

Aktivan i zanimljiv odmor jamče raznoliki sportsko-rekreativni sadržaji na kopnu i moru: minigolf, badminton, košarka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, skijanje na vodi, wakeboard, vožnja padobranom, jedrenje, ribolov, ronjenje i mnogi drugi. Biciklističke staze vode od morske obale i sežu u Vinodolsku dolinu, daleko od glavnih prometnica te su idealne za bicikliste rekreativce, treninge i utrke. Jedan od mnogih oblika rekreacije je i trčanje ili šetnja uz obalu, borovom šumom uz more ili po živopisnim kršovitim i šumovitim planinarskim stazama i šetnicama u zaleđu.

(Izvor: Turistička zajednica Grada Crikvenice)