Automotodrom Grobnik

Automotodrom Grobnik

Za sve one koji traže uzbuđenje i adrenalinsku pustolovinu, grobnička staza je pravo mjesto. Za strastvene vozače i ljubitelje brzina organiziraju različite manifestacije kao i dnevne treninge za natjecatelje ali i javnost.

Na Automotodromu Grobnik odvijaju se mnoga auto i moto natjecanja, a najatraktivnije je Svjetsko prvenstvo motora s prikolicom. Sezona na Automotodromu traje od 1. ožujka do 1. studenog, na stazi dugoj 4.168,75 m, a širokoj 10 m.

Lokacija piste, tehnička zahtjevnost staze te kombinacija raznovrsnih zavoja grobničku pistu svrstavaju među najzahtjevnije, najzanimljivije i najbrže staze u Europi. To dokazuje i činjenica da na Automotodrom Grobnik dolaze profesionalni timovi iz Hrvatske, ali i iz cijele Europe na testiranja, treninge i utrke. Od 1978. godine, kada je izgrađena, do danas pista zadovoljava stroge kriterije svjetske auto i moto federacije (FIA i FIM), a posjeduje i dozvolu za sve vrste automobilskih i motociklističkih utrka osim F1. Godišnje ih posjeti više od 100 000 gostiju i sportaša.

Apartmani Dumanić tek su 5 kilometara udaljeni od Automotodroma Grobnik, te nude idealan smještaj za sve natjecatelje i posjetitelje grobničke piste.

(Preuzeto sa www.grobnik.hr)