Aerodrom Grobnik

Nema ljepšeg pogleda od onog iz zraka, stoga smognite svu hrabrost i odlučite se za jednu od aero-aktivnosti koje nudi Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera”. Bilo zmajem, padobranom ili letjelicom, iskustvo će zasigurno biti nezaboravno a pogled neprocjenjiv.

Aerodrom “Grobničko polje” udaljen je deset minuta automobilom od Apartmana Dumanić. Ovaj je aerodrom jedno od svega nekoliko mjesta u Hrvatskoj gdje je moguće susresti sve grane zrakoplovstva. Danas na aerodromu djeluje pet zrakoplovnih klubova ujedinjenih u Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera”.

Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera” krovna je organizacija koja upravlja aerodromom dok je Padobranski klub “Krila Kvarnera” jedan od najtrofejnijih padobranskih klubova u Republici Hrvatskoj te dugogodišnji organizator svjetskih i europskih padobranskih kupova.

Jedriličarski klub “Krila Kvarnera” posjeduje tri jedrilice i jedan zrakoplov za vuču jedrilica te je jedan od najstarijih takvih klubova u Hrvatskoj.

Pilotski klub “Krila Kvarnera” posjeduje četiri zrakoplova tipa Cessna koji su pogodni za panoramsko letenje kao i za snimanje iz zraka.

Klub za slobodno letenje “Krila Kvarnera” organizira letenje zmajevima te obuku za zmajarenjea Klub za samogradnju “Krila Kvarnera” ima dugu tradiciju te je u sklopu kluba izrađeno nekoliko amaterskih zrakoplova koji su smješteni na aerodromu i kojima se redovito leti.

(preuzeto sa tz-cavle.hr)